ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, CYCON BLOG

«Το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον»

Τα γεράματα δεν έρχονται μόνο σε εμάς τους ανθρώπους αλλά και στα ζώα μας. Τα χρόνια περνάνε και κάποια στιγμή διαπιστώνουμε ότι το σκυλί μας δεν πηδά πάνω και κάτω από τα έπιπλα ή η γάτα μας προσκρούει σε έπιπλα και τοίχους. Δυστυχώς οι αλλαγές στη ζωή τους μπορεί να είναι πολλές και δεν απέχουν πολύ από αυτά που βιώνει ένας άνθρωπος σε μεγάλη ηλικία.

Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους ώστε η ζωή τους να εξακολουθεί να είναι άνετη , υγιής και χωρίς στρες.

Αν κάνετε στον εαυτό σας την ερώτηση «Τί θα έκανα στο σπίτι μου αν είχα ένα ηλικιωμένο άτομο;» τότε ξέρετε τις αλλαγές που πρέπει να αναζητήσετε.

  • Κρατήστε τα έπιπλα και τα μπολ φαγητού σε ένα μέρος.
  • Συμπεριλάβετε απλές χειρονομίες μαζί με λεκτικές εντολές.
  • Βρείτε ένα άνετο κρεβάτι για το κατοικίδιο σας.
  • Προσφέρετε στις γάτες σας κουτιά απορριμμάτων με χαμηλά τοιχώματα και εύκολη πρόσβαση.
  • Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικά πατάκια σε ολισθηρά δάπεδα.
  • Παρέχετε ράμπες στη θέση των σκαλοπατιών.
  • Δώστε την επιλογή ενός ήσυχου χώρου ανάπαυσης.

Εκτός από αυτά και άλλα πολλά, μπορείτε να ενισχύσετε τη διατροφή τους με συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία, βοηθούν τις αρθρώσεις και γενικά την κινητικότητα τους ζώου.

Επιπλέον, κρατήστε στην καθημερινότητα δραστηριότητες που αρέσουν στο σκύλο ή τη γάτα σας. Τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα όταν το μυαλό τους διεγείρεται από νέα παιχνίδια, απλά παζλ φαγητού και πολλή προσοχή από τον ιδιοκτήτη τους.

Εμείς ως κηδεμόνες, οφείλουμε να βοηθήσουμε το ηλικιωμένο τετράποδο να ζήσει με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια της ζωής του και να τιμήσουμε τις ατελείωτες στιγμές ευτυχίας και ανιδιοτελούς αγάπης που μας χάρισε.